Venezuela anunţă că i-ar acorda azil politic lui Edward Snowden

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat miercuri că ţara sa i-ar acorda "aproape sigur" azil politic lui Edward Snowden, informaticianul american acuzat de spionaj de către Washington, dacă îl va solicita.

314 afișări
Imaginea articolului Venezuela anunţă că i-ar acorda azil politic lui Edward Snowden

Nicolas Maduro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă (Edward Snowden, n.r.) ne-ar solicita, am reflecta şi este aproape sigur că i l-am acorda, deoarece azilul politic (...) este o instituţie de drept umanitar internaţional pentru protejarea persoanelor persecutate", a afirmat preşedintele, amintind că Ecuadorul, care a primit o astfel de cerere, este "în curs de a o examina".

Statele Unite, care au anulat paşaportul lui Snowden şi l-au inculpat pentru spionaj, solicită extrădarea sa. Tânărul, care se află în prezent în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova, a depus cereri de azil politic în Islanda şi Ecuador.

Rusia a repetat miercuri că nicio "ameninţare" a Statelor Unite nu o poate forţa să îl predea pe Edward Snowden, declarând că acesta are "dreptul" de a pleca din zona de tranzit pentru a merge "unde vrea el".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici