Venezuela denunţă o "lovitură de stat" în Ucraina

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a criticat vineri, într-un comunicat, "lovitura de stat" susţinută de "Statele Unite şi aliaţii lor din NATO" în Ucraina împotriva preşedintelui înlăturat de la putere Viktor Ianukovici.

612 afișări
Imaginea articolului Venezuela denunţă o "lovitură de stat" în Ucraina

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maduro a denunţat "o lovitură de stat efectuată de către grupări extremiste din Ucraina, în urma unui război de uzură condus din afară de administraţia Statelor Unite şi aliaţii din NATO".

Comunicatul Preşedinţiei Venezuelei mai apreciază că instalarea la putere a noilor autorităţi de la Kiev ameninţă stabilitatea întregii regiuni, suveranitatea Rusiei şi reprezintă un pericol "pentru securitatea cetăţenilor de origine rusă" din Ucraina.

Refuzul regimului preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna un acord de asociere cu Uniunea Europeană a declanşat în noiembrie o mişcare de contestare, urmată de o reprimare violentă care s-a soldat cu cel puţin 100 de morţi.

Viktor Ianukovici a fost destituit la 22 februarie de Parlamentul ucrainean.

Sprijinit de obicei de lideri sau foşti lideri controversaţi (Muammar Kadhafi, Mahmoud Ahmadinejad, etc.), Nicolas Maduro se confruntă la rândul său de peste o lună cu o mişcare de contestare lansată de studenţi şi susţinută de opoziţie, care denunţă lipsa de scuritate şi situaţia precară a economiei venezuelene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici