Venezuela întrerupe relaţiile diplomatice cu Israelul

Guvernul venezuelean a întrerupt relaţiile diplomatice cu Israelul miercuri, în semn de protest faţă de ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul de Externe de la Caracas.

150 afișări
Imaginea articolului Venezuela întrerupe relaţiile diplomatice cu Israelul

Venezuela întrerupe relaţiile diplomatice cu Israelul

"Republica bolivariană Venezuela, în conformitate cu viziunea sa asupra unei lumi paşnice, de solidaritate şi respectare a dreptului internaţional, a decis să întrerupă relaţiile sale diplomatice cu Israelul", se arată în comunicat.

Caracas şi-a justificat decizia prin "persecutarea inumană a poporului palestinian, condusă de autorităţile din Israel", potrivit textului.

"Israelul a refuzat să ţină cont, sistematic, de apelurile Naţiunilor Unite, încălcând repetat şi în mod stânjenitor rezoluţiile aprobate" de ONU, conform comunicatului, care adaugă faptul că Israelul "se îndepărtează tot mai mult, în fiecare zi,de dreptul internaţional".

La 6 ianuarie, Guvernul de la Caracas l-a expulzat pe ambasadorul Israelului, pentru a protesta faţă de ofensiva militară a ţării sale, lansată la 27 decembrie în Fâşia Gaza împotriva mişcării islamiste Hamas.

Citeşte şi:

Israelul îl expulzează pe însărcinatul cu afaceri venezuelan de la Tel-Aviv

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici