Verificarea vârstei pe site-urile pentru adulţi, OBLIGATORIE în Marea Britanie. De când intră legea în vigoare

Un instrument de verificare a vârstei pe site-urile pentru adulţi, accesate din Marea Britanie, va fi impus pentru a restricţiona accesul persoanelor minore la conţiunutul obscen. Verificarea obligatorie urmează să intre în vigoare pe 15 iulie.

7462 afișări
Imaginea articolului Verificarea vârstei pe site-urile pentru adulţi, OBLIGATORIE în Marea Britanie. De când intră legea în vigoare

Verificarea vârstei pe site-urile pentru adulţi, OBLIGATORIE în Marea Britanie. De când intră legea în vigoare

Dacă site-urile pentru adulţi nu vor reuşi să implementeze un mecanism de verificare a vârstei, vor suporta consecinţe grave, riscând chiar interzicerea în Marea Britanie.

Totuşi, criticii arată că adolescenţii vor putea evita relativ uşor restricţia, ori pur şi simplu ar putea să acceseze alte platforme pentru adulţi care nu sunt acoperite de lege. De exemplu, Twitter, Reddit şi Imgur, nu vor fi afectate de lege, deoarece legea arată că pentru a impune mecanismul de verificare, un site trebuie să aibă un conţinut pornografic în proporţie de trei sferturi din total.

De asemenea, puştii vor putea folosi şi cunoscutele Reţele Virtuale Private (Virtual Private Networks – VPN), care pot indica o altă locaţie a computerului.

Parlamentarii britanici sunt conştienţi de toate lacunele legii, însă ei cred cu tărie că măsura va pune o piedică copiilor atunci când aceştia vor dori să acceseze site-uri pentru adulţi.

„Implementarea verificării vârstei este o premieră la nivel mondial”, se laudă Secretarul de Stat în ministerul Culturii, Margot James.

„Vrem ca Marea Britanie să fie cel mai sigur loc din lume în domeniul online, iar aceste noi legi vor ajuta la atingerea acestui scop”, a adăugat Secretarul de Stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici