Vestele galbene anunţă pe reţelele de socializare că renunţă la veste. Noua strategie a mişcării

Protestatarii din Franţa anunţă pe reţele de socializare că vor renunţa la simbolul lor, vestele galbene, şi plănuiesc să se amestece printre turişti pentru a nu mai fi controlaţi de forţele de ordine.

1266 afișări
Imaginea articolului Vestele galbene anunţă pe reţelele de socializare că renunţă la veste. Noua strategie a mişcării

Vestele galbene anunţă pe reţelele de socializare că renunţă la veste. Noua stretegie a mişcării

Potrivit unei postări pe Facebook, protestatarii intenţionează ca sâmbătă să se amestece cu turişti pentru a îngreuna acţiunile forţelor de ordine.

De mai multe săptămâni, sute de mii de francezi protestează faţă de reforma sistemului de pensii propusă de Administraţia Emmanuel Macron.

Principala nemulţumire a protestatarilor este propunerea de creştere a vârstei de pensionare în Franţa, opozanţii susţinând că asta va însemna că mulţi francezi vor trebui să lucreze mai mult decât până acum.

Mişcarea "Vestelor Galbene", începută în 2018, care protestează faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai din Franţa, a căpătat o amploare naţională şi a creat numeroase probleme Administraţiei de la Paris, condusă de preşedintele Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici