Viaţa în spatele liniilor germane: INSTANTANEE RARE suprinse în Primul Război Mondial, făcute publice în premieră - GALERIE FOTO

Sute de imagini rare surprinse de un soldat german în timpul Primului Război Mondial (1914-1918) au fost făcute publice pentru prima dată. Instantaneele oferă o perspectivă asupra experienţei de război a lui Walter Koessler, de la zâmbetele ce însoţesc plecarea pe front la realitatea din tranşee.

6734 afișări
Imaginea articolului Viaţa în spatele liniilor germane: INSTANTANEE RARE suprinse în Primul Război Mondial, făcute publice în premieră - GALERIE FOTO

Viaţa în spatele liniilor germane: INSTANTANEE RARE suprinse în Primul Război Mondial, făcute publice în premieră (Imagine: Daily Mail)

Dean Putney, strănepotul lui  Walter Koessler, care era fotograf de profesie, a intrat în posesia imaginilor în 2011, în timpul unei vizite pe care a făcut-o rudelor sale din Germania, scrie Daily Mail.

"Cu o zi înainte să plec în San Francisco, mama a scos nonşalant un teanc de fotografii pentru a mi le arăta. Am spus: "Este incredibil. Aici sunt sute de fotografii vechi de un secol". Am ştiut imediat că este vorba de ceva deosebit, de care mulţi oameni ar fi interesaţi", a declarat Dean Putney.

GALERIE FOTO

Acesta susţine că primele fotografii făcute de străbunicul lui sunt unele optimiste, pline de bună dispoziţie, fie din momentul plecării la război, fie din primele luni sau ani petrecuţi pe front.

Ulterior, însă, odată cu trecerea timpului, imaginile se schimbă, fiind surprinse tot mai des cadavrele soldaţilor în tranşee.

Strănepotul soldatului german intenţionează acum să creeze un album cu aceste fotografii, pentru a comemora astfel împlinirea a 100 de ani de la debutul Primului Război Mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici