"Viaţa mea se află în mâinile dumneavoastră, domnule preşedinte". Apelul unui american răpit de Al-Qaida în Pakistan către Barack Obama - VIDEO

Un cetăţean american în vârstă de 70 de ani, răpit în Pakistan anul trecut, l-a îndemnat pe preşedintele Barack Obama să accepte cererile formulate de Al-Qaida pentru a-i salva viaţa, potrivit unei înregistrări video postată duminică pe mai multe site-uri islamiste, relatează CNN.

694 afișări
Imaginea articolului "Viaţa mea se află în mâinile dumneavoastră, domnule preşedinte". Apelul unui american răpit de Al-Qaida în Pakistan către Barack Obama - VIDEO

"Viaţa mea se află în mâinile dumneavoastră, domnule preşedinte". Apelul unui american răpit de Al-Qaida în Pakistan către Barack Obama

"Viaţa mea se află în mâinile dumneavoastră, domnule preşedinte. Dacă acceptaţi cererile, voi trăi. Dacă nu le acceptaţi, voi muri", declară Warren Weinstein în această înregistrare, scrie CNN.

Weinstein, un consultant în domeniul dezvoltării, a fost răpit în august din locuinţa sa, în oraşul Lahore. În decembrie, Al-Qaida şi-a asumat reponsabilitatea răpirii sale. Liderul reţelei teroriste, Ayman al-Zawahiri, a prezentat o listă de opt solicitări, afirmând că, dacă vor fi îndeplinite, vor conduce la eliberarea cetăţeanului american. Aceste cereri au legătură cu probleme din Orientul Mijlociu, Pakistan, Afganistan şi Somalia.

"Este important să acceptaţi aceste solicitări şi să acţionaţi fără întârziere", subliniază Weinstein în înregistrarea postată duminică pe Internet. El se referă, în continuare, la fiicele lui Obama şi la copiii săi. De asemenea, ostaticul îi transmite soţiei sale, în această înregistrare de mai puţin de trei minute, că este "bine".

Al-Qaida solicită anularea "blocadei" între Egipt şi Fâşia Gaza, încetarea bombardamentelor Statelor Unite şi aliaţilor lor în Pakistan, Afganistan, Yemen, Somalia şi Fâşia Gaza, eliberarea tuturor persoanelor acuzate că fac parte din Al-Qaida şi din grupări talibane, eliberarea tuturor deţinuţilor de la Guantanamo Bay (Cuba) şi din închisori secrete americane şi desfiinţarea acestor închisori, eliberarea teroriştilor condamnaţi pentru atacurile de la World Trade Center din 1993 şi eliberarea rudelor lui Osama ben Laden.

În august, răpitorii lui Weinstein au reuşit să treacă de cele trei gărzi ale acestuia, să îl scoată din casă şi să îl urce într-o maşină care îi aştepta. Un oficial din cadrul poliţiei a declarat, în aceeaşi lună, că trei persoane suspectate de răpirea acestuia au fost arestate. Warren Weinstein lucra pentru J.E. Austin Associates Inc., o firmă de consultanţă cu sediul la Arlington (Virginia).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici