Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache şi-a anunţat demisia/ Totul a pornit de la o înregistrare compromiţătoare

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache şi-a anunţat sâmbătă demisia din funcţie după apariţia unei înregistrări compromiţătoare publicate în mass-media germană în care discuta despre mai multe contracte guvernamentale cu un potenţial investititor rus, în scop politic, relatează Reuters.

5580 afișări
Imaginea articolului Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache şi-a anunţat demisia/ Totul a pornit de la o înregistrare compromiţătoare

Captură din înregistrarea video în care apare Heinz-Christian Strache

Strache a fost prezentat în videoclipul publicat vineri, în care apare înainte de alegerile din 2017, întâlnindu-se cu o femeie care se prezintă ca o nepoată a unui oligarh rus şi în care se pare că oferă contracte guvernamentale unei companii în schimbul sprijinului politic şi financiar.

Acesta şi-a anunţat demisia în cadrul unei conferinţe de presă.

El va fi înlocuit de ministrul Transporturilor, Norbert Hofer.

Heinz-Christian Strache este acuzat că ar fi sugerat un sistem ilegal de donaţii pentru formaţiunea politică de extremă-dreapta Partidul Libertăţii.

Filmarea a fost publicată vineri într-un raport elaborat de publicaţiile germane Der Spiegel şi Süddeutsche Zeitung.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici