Vicecancelarul Olaf Scholz, desemnat candidat al SPD la funcţia de cancelar al Germaniei/ Angela Merkel nu va candida pentru un nou mandat

  • Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) l-a desemnat pe Olaf Scholz candidat la postul de cancelar în scrutinul din 2021
  • Conducerea SPD: "Olaf Scholz este favoritul nostru pentru postul de cancelar"
  • SPD se clasează pe locul trei în sondajele de opinie, după CDU şi Alianţa 90/Verzi
1854 afișări
Imaginea articolului Vicecancelarul Olaf Scholz, desemnat candidat al SPD la funcţia de cancelar al Germaniei/ Angela Merkel nu va candida pentru un nou mandat

Vicecancelarul Olaf Scholz, desemnat candidat al SPD la funcţia de cancelar al Germaniei/ Angela Merkel a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat

Olaf Scholz, vicecancelar al Germaniei şi ministru de Finanţe, a fost desemnat luni candidat al Partidului Social-Democrat (SPD) pentru funcţia de cancelar în următorul scrutin parlamentar federal, relatează site-ul T-Online.de.

Decizia a fost luată de conducerea Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), formaţiune care în prezent este partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.

"Olaf Scholz este favoritul nostru pentru postul de cancelar. Ştim că această decizie reprezintă o manevră neaşteptată. Dar suntem determinaţi să mergem împreună pe acest drum", au anunţat copreşedinţii SPD, Saskia Esken şi Norbert Walter-Borjans.

Olaf Scholz a exprimat satisfacţie pentru nominalizare, în speranţa unei "campanii electorale corectă şi de succes".

Germania urmează să programeze viitorul scrutin parlamentar federal în perioada august-octombrie 2021. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat, iar Uniunea Creştin-Democrată urmează să aleagă noul lider, care va fi şi candidat la postul de cancelar.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat de ARD-DeutschlandTrend, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) este pe primul loc în preferinţele alegătorilor cu 38%, urmată de Alianţa 90/Verzi (Bündnis 90/Die Grünen, ecologişti), cu 18%, şi de Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), cu 15%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici