Vicepremierul Italiei: Nu va merge bine în Europa dacă banii lui Soros continuă să prevaleze/ Salvini: Vom susţine dreptul suveran al poporului de a-şi propune în propriul parlament legile

Uniunea Europeană nu va merge într-o direcţie bună dacă vor continua să prevaleze interesele companiilor multinaţionale şi "banii" lui George "Soros", a afirmat, la Bucureşti, vicepremierul Italiei, Matteo Salvini.

5096 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Italiei: Nu va merge bine în Europa dacă banii lui Soros continuă să prevaleze/ Salvini: Vom susţine dreptul suveran al poporului de a-şi propune în propriul parlament legile

Vicepremierul Italiei, politicianul anti-imigraţie Salvini: Nu va merge bine în Europa dacă banii lui Soros continuă să prevaleze

Întrebat în cadrul conferinţei de presă organizate la Ambasada Italiei din Bucureşti cum vede viitorul Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii şi dacă ar putea decide şi alte ţări să se retragă din Blocul comunitar, Matteo Salvini, liderul partidului Liga Nordului (extremă-dreapta), vicepremier al Italiei şi ministru de Interne, a răspuns: "Dacă Europa se schimbă şi pune în centrul atenţiei persoanele şi munca, nimeni nu va dori să mai iasă. Dacă, în schimb, în Europa continuă să fie preponderente interesele multinaţionalelor, banii lui (George) Soros şi agricultura care este fărâmiţată, atunci lucrurile nu vor mai merge bine".

Referindu-se la modul în care poate fi gestionată imigraţia extracomunitară spre Uniunea Europeană, Matteo Salvini a pledat pentru consolidarea frontierelor UE şi pentru dezvoltarea ţărilor din care provin imigranţii. "Asupra protecţiei frontierelor externe, colaborăm cu ţări africane ca să le ajutăm, astfel încât copiii lor să crească fără să fie nevoiţi să plece. Dar şi în acest caz, Europa trebuie să scoată bani", a afirmat Salvini.

Salvini: Vom susţine dreptul suveran al poporului de a-şi propune în propriul parlament legile

Carmen Dan s-a întâlnit, marţi, cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri şi ministru de interne din Italia, Matteo Salvini, şi au discutat despre securitate şi combaterea criminalităţii. Salvini a declarat că susţine dreptul poporului de a-şi propune legile fără opoziţie de la Bruxelles.

„Am discutat două subiecte importante pentru ministerele noastre: cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi colaborarea în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. (...) Este firesc să existe un dialog constant între Guvernele noastre. Ştiu că Guvernul italian este foarte preocupat de combaterea criminalităţii. I-am reconfirmat colegului meu toleranţa noastră zero faţă de criminalitate şi disponibilitatea de a continua colaborarea dintre forţele noastre de ordine pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai subliniat că în cazul infracţiunilor, lucrurile sunt clare şi că „autorii faptelor penale trebuie traşi la răspundere indiferent de cetăţenia acestora”. În ultimii ani, MAI a avut, în misiune operativă în Italia, 89 de poliţişti.

„Nici eu şi nici domnul Salvini nu putem ignora faptul că în Italia există o comunitate importantă de cetăţeni români, peste un milion de persoane, iar majoritatea e alcătuită din oameni muncitori, oameni cinstiţi care respectă legea şi regulile comunităţii unde locuiesc. De aceea, nu putem niciodată generaliza acele situaţii punctuale de încălcare a legii şi a normelor de convieţuire socială. Am făcut o trecere în revistă şi am constatat, îmbucurător pentru noi, că dispunem de toate instrumentele necesare pentru consolidarea cooperării poliţieneşti atât prin intermediul angajaţilor din Afaceri Interne cât şi în ceea ce priveşte continuarea trimiterii în misiune în Italia a poliţiştilor români. În cel mai scurt timp un alt ataşat de interne va fi trimis la post la Roma”, a mai spus Carmen Dan.

La rândul său, Matteo Salvini, vicepreşedintele Consiliului de Miniştri şi ministrul de Interne al Republicii Italiene, a spus că a invitat-o pe Carmen Dan într-o vizită. Acesta a subliniat că va ajuta România să îşi propună legi fără opoziţie din partea celor de la Bruxelles.

„Mulţumesc pentru gradul de securitate asigurat în România miilor de cetăţeni italieni şi investitorilor italieni. Voi aveţi un sistem economic simplificat, bazat pe flat tax, un sistem pe care vrem să îl introducem şi noi în Italia. Şi ca voi, inclusiv guvernul italian are o relaţie complicată cu instituţiile europene în această perioadă. Am asigurat-o pe colega mea, în numele Guvernului italian, că oricând noi vom susţine dreptul suveran al poporului de a-şi propune în propriul parlament legile, fără ca din partea Bruxelles-ului să se înregistreze opoziţie”, a declarat Salvini.

Potrivit ministrului de interne italian, la discuţie a fost propusă o întâlnire pe viitor şi cu miniştrii de Justiţie din Italia şi România.

„Ne-am gândit la organizarea în patru cu colegii miniştri de Justiţie pentru a aprofunda un pic subiectul în închisori, al supra aglomerării în închisori cu care se confruntă România şi Italia”, a mai spus Matteo Salvini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici