Vicepreşedinte al Comisiei Europene: Polonia ar trebui să nu mai trateze UE ca pe o „maşină de produs bani”/ Katainen: Declanşarea articolului 7 nu a avut impact asupra Varşoviei

Polonia nu ar trebui să mai trateze Uniunea Europeană ca pe o „maşină de produs bani" şi să contribuie mai mult financiar pe viitor, a declarat miercuri vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1363 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte al Comisiei Europene: Polonia ar trebui să nu mai trateze UE ca pe o „maşină de produs bani”/ Katainen: Declanşarea articolului 7 nu a avut impact asupra Varşoviei

Vicepreşedinte al Comisiei Europene: Polonia ar trebui să nu mai trateze UE ca pe o „maşină de produs bani”

„Uniunea Europeană nu este o maşină de stors bani, o vacă pe care poţi să o mulgi. Ne aşteptăm la contribuţii substanţiale din partea Poloniei în viitor", a declarat acesta pentru jurnalişti, la Varşovia.

Jyrki Katainen a mai declarat că procedura declanşată în baza articolului 7 din Tratatul UE, asupra Poloniei, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot, nu a avut impact asupra Varşoviei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Situaţia actuală nu este una bună pentru că avem procedura de activare a articolului 7 în Polonia, dar din nefericire nu s-a întâmplat nimic", a declarat Katainen.

„Am avut un dialog despre ultimele propuneri, care însă nu au fost consultate împreună cu Comisia. Consultările nu funcţionează şi au declanşat probleme pentru alte state membre”, a adăugat acesta.

Parlamentul European a invocat Articolul 7 din Tratatul UE, împotriva Poloniei, la sfârşitul anului 2017.

La începutul lunii aprilie, Executivul UE a lansat o nouă procedură de infrigement prin trimiterea unei Scrisori de Notificare Formală Poloniei, privind regimul disciplinar pentru judecători. Comisia Europeană acuză noul regim disciplinar subminnează independenţa judecătorilor polonezi, din cauză că nu oferă garanţiile necesare pentru a îi proteja de controlul politc, conform normelor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici