Vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene se va deplasa în Rusia, pentru discuţii despre protejarea climei

  • Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, va efectua o vizită în Rusia, pentru discuţii despre protejarea climei
  • Vizita va avea loc în contextul pregătirilor pentru Conferinţa ONU pe tema climei
823 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene se va deplasa în Rusia, pentru discuţii despre protejarea climei

Vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene se va deplasa în Rusia, pentru discuţii despre protejarea climei

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Pactul ecologic european, a anunţat vineri că se va deplasa în Rusia, în următoarele săptămâni, pentru a discuta despre măsuri în sensul protejării climei, înaintea summitului ONU de la Glasgow.

Rusia, unul dintre cei mai mari producători de petrol şi gaz din lume, este supusă presiunilor pentru a fixa ţinta eliminării emisiilor poluante înaintea "Conferinţei părţilor pe tema schimbărilor climatice" (COP26), care va fi organizată de Naţiunile Unite în oraşul britanic Glasgow în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie.

"Atunci când vorbeşti cu oficialii ruşi, au mereu condiţionalităţi şi întrebări, dar vor de fiecare dată să fie parte din succesul acestor acţiuni. Ei au mult de pierdut, eliminarea dioxidului de carbon din economia lor este o provocare, dar în mod clar nu este imposibil", a declarat Frans Timmermans, citat de agenţia Reuters.

Rusia a anunţat un plan de reducere a emisiilor poluante până în 2030 la 70% din nivelul existent în 1990.

Frans Timmermans nu a dezvăluit cu cine se va întâlni în Rusia, dar s-a declarat optimist privind rezultatele Conferinţei ONU pe tema climei.

"Cred că există voinţa generală chiar şi la cei mai reticenţi astfel încât să contribuie la succesul reuniunii de la Glasgow", a subliniat Frans Timmermans, aflat la Milano, pentru pregătirea Conferinţei ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
rusia,
climă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici