Vicepreşedintele egiptean le cere manifestanţilor să evacueze piaţa Tahrir

Vicepreşedintele egiptean, Omar Suleiman, a afirmat miercuri seara că manifestanţii trebuie să înceteze pentru ca dialogul cu opoziţia poate să înceapă, cerându-le manifestanţilor să se întoarcă la casele lor şi să respecte restricţiile de circulaţie.

16 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele egiptean le cere manifestanţilor să evacueze piaţa Tahrir

Vicepreşedintele egiptean le cere manifestanţilor să evacueze piaţa Tahrir (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suleiman le-a cerut "tuturor cetăţenilor să răspundă favorabil apelului lansat de forţele noastre armate de a se întoarce la casele lor şi să respecte (...) restricţiile de circulaţie, pentru a susţine eforturile statului în vederea reinstaurării calmului şi stabilităţii", a relatat agenţia oficială Mena.

"Participanţii la aceste manifestaţii şi-au transmis mesajul", a continuat el.

"Dialogul cu forţele politice (...) necesită încetarea manifestaţiilor şi revenirea la normal a situaţiei pe străzile egiptene", a afirmat el.

Luni, Suleiman anunţase, într-o scurtă alocuţiune televizată, că a fost desemnat de preşedintele Hosni Mubarak să deschidă un dialog imediat cu opoziţia "pe teme legate de reformele constituţionale şi legislative".

Dar mare parte din opoziţie cere plecarea imediată de la putere a preşedintelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici