Vicepreşedintele SUA Mike Pence şi Rudy Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta privind demiterea lui Donald Trump

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, au transmis că nu vor coopera cu ancheta parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii liderului de la Casa Albă, informează agenţia Reuters.

555 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele SUA Mike Pence şi Rudy Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta privind demiterea lui Donald Trump

Pence şi Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta care îl vizează pe Trump

De asemenea, Pentagonul a comunicat că nu se va conforma cererii congresmenilor de predare a unor documente în legătură cu suspiciunile că Trump ar fi cerut Ucrainei anchetarea principalului rival politic al său, acţiune ce demonstrează hotărârea liderului SUA de a bloca ancheta iniţiată de democraţi.

Reprezentaţii vicepreşedintelui au declarat că Pence nu va da curs solicitării congresmenilor de a preda documentele privind conversaţia telefonică al lui Trump cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Avocatul Pence, Matthew Morgan, a motivat că ancheta, iniţiată de trei comisii parlamentare, nu a fost până în acest moment autorizată de Camera Reprezentanţilor.

La rândul său, avocatul lui Giuliani, Jon Sale, a declarat că documentele cerute de congresmeni de la Giuliani sunt vizate de principii juridice care protejează relaţia avocat-client şi comunicaţiile prezidenţiale.

Liderul democrat Adam Schiff a reacţionat la refuzul oficialilor americani de a coopera sugerând că Administraţia Trump încearcă să obstrucţioneze Congresul SUA.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici