Victime colaterale ale războiului: sute de copii care urmau să fie adoptaţi de familii din SUA

Printre victimele războiului din Ucraina se numără şi sute de copii care urmau să fie adoptaţi de familii din SUA, dar care au fost amânate.

3570 afișări
Imaginea articolului Victime colaterale ale războiului: sute de copii care urmau să fie adoptaţi de familii din SUA

Victime colaterale ale războiului: sute de copii care urmau să fie adoptaţi de familii din SUA

Potrivit Associated Press, la începutul războiului, în februarie, erau peste 300 de copii ucraineni găzduiţi anterior de familii americane care căutau să-i adopte în mod oficial.

Ryan Hanlon, directorul executiv al Consiliului naţional pentru adopţii, a declarat că cel puţin 200 de familii se aflau într-un anumit punct al procesului de adopţie, care durează între doi şi trei ani în condiţii ideale, procese care acum sunt lăsate în ceaţă.

Numai copiii orfani şi cei pentru care drepturile părinteşti au fost anulate pot fi adoptaţi, iar stabilirea identităţilor şi a statutului de familie este imposibilă pentru mulţi copii, în condiţiile în care instanţele ucrainene nu se reunesc şi din cauza altor probleme, a spus Hanlon.

El a spus că este greu pentru familiile care au găzduit deja copii ucraineni, dar ale căror vise de adopţie au fost acum amânate pe termen nedefinit.

În 2020 au avut loc peste 200 de adopţii din Ucraina în SUA şi aproape 300 în 2019, a precizat AP, citând statistici ale Departamentului de Stat al SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici