NEWS ALERT  Victimele atacului de la Chişinău sunt un poliţist şi un agent de securitate. Atacatorul ar fi un mercenar din grupul Wagner

Atacatorul de pe Aeroportul din Chişinău este cetăţean al Federaţiei Ruse şi a ajuns în capitala Moldovei cu o cursă din Turcia, potrivit pulsmedia.md. Două persoane au fost ucise.

1179 afișări
Imaginea articolului Victimele atacului de la Chişinău sunt un poliţist şi un agent de securitate. Atacatorul ar fi un mercenar din grupul Wagner

Mai multe împuşcături au fost auzite vineri, în jurul orei 17.00 la Aeroportul Internaţional Chişinău. Conform unor informaţii ale Ziarului de Gardă din Republica Moldova, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia.

„Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, la datorie. Autorităţile restabilesc situaţia în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituţiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanşată de către Procuratura Generală”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

La faţa locului sunt mai multe maşini de poliţie şi ambulanţe. Conform declaraţiilor din partea Ministerului Afacerilor Internet din Republica Moldova, două persoane au fost omorâte.

Persoana care a efectuat împuşcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împuşcături în aer, iar ulterior, ar fi tras şi în direcţia unor poliţişti de frontieră.

Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care bărbatul a efectuat împuşcăturile şi nici cum a ajuns acesta cu armă la aeroport.

Diana Fetco, şefa Secţiei Comunicare şi Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), a confirmat pentru ZdG că au loc împuşcături şi a spus că va reveni cu detalii.

„Fără comentarii. Aeroportul este un obiectiv ca şi oricare altul, vă rog să vă adresaţi la organele competente, nu la Aeroport”, a declarat Constantin Vozian, administratorul Aeroportului Internaţional Chişinău. El a mai adăugat că nu cunoaşte detalii. „Nu cunosc. Eu, în acest moment, merg spre Aeroport să văd ce se întâmplă. Nu ştiu ce este. Cred că e cazul să vorbiţi cu poliţia, cu organele de drept”, a mai spus Vozian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici