Victoria lui Donald Trump scoate oamenii în stradă: Proteste pentru a treia noapte consecutiv în mai multe oraşe din Statele Unite - FOTO, VIDEO

Pentru a treia noapte consecutiv, în Statele Unite, au avut loc demonstranţii anti-Trump în marile oraşe, precum şi în campusurile universitare.

2715 afișări
Imaginea articolului Victoria lui Donald Trump scoate oamenii în stradă: Proteste pentru a treia noapte consecutiv în mai multe oraşe din Statele Unite   - FOTO, VIDEO

Victoria lui Donald Trump la alegerile din Statele Unite scoate oamenii în stradă: Proteste în a treia noapte de proteste - VIDEO

Mii de oameni au protestat, vineri seara, la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco şi Portland., relatează mass-media americane. 

Potrivit USA Today, la Miami, mulţimea a blocat pentru scurtă vreme o intersecţie, după un marş pe mai multe artere importante din oraş.

Reprezentanţi ai protestatarilor au declarat că deşi sunt conştienţi că ceea ce spun şi faptul că ies în stradă nu va schimba rezultatul votului la scrutinul prezidenţial, vor să atragă atenţia asupra nemulţumirilor pe care la au la adresa viitorului preşedinte de la Casa Albă şi să sensibilizeze opinia publică în privinţa temelor de campanie ale lui Trump care a cuprins de la la remarci defăimătoare la adresa femeilor, până la ameninţarea constuirii unui zid între Statele Unite şi Mexic pentru a ţine imigranţii afară.

În New York, protestatarii anti-Trump s-au adunat în parcul din piaţa Washington şi la turnul Trump, locaţii devenite deje celebre pentru cei care vor să îşi exprime nemulţumirea fată de Donald Trump. 

Incidente violente au avut din nou loc în Portland, unde protestatarii au blocat traficul în zona centrală a oraşului, iar unii dintre ei au început să arunce cu obiecte spre forţele de ordine, care au intervenit. Imagini transmise de un post local afiliat NBC arată că poliţia ar fi reţinut cel puţin o persoană din rândul protestatarilor.

Sute de oameni au ieşit şi pe străzile din Los Angeles, purtând pancarte cu mesaje anti-Trump şi scandând "Nu-l recunoaştem pe preşedintele ales".

După ce în cursul nopţii de joi spre vineri, Donald Trump a reacţionat la proteste împotriva victoriei sale în alegerile prezidenţiale, postând pe Twitter mesajul: "Acum, manifestanţii profesionişti, incitaţi de media, protestează. Foarte nedrept", după ce-a de-a treia seară de proteste, el şi-a nuanţat afirmaţiile: "Apreciez că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc această ţară grozavă. Ne vom uni cu toţii şi vom fi mândri!"

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici