Victorie pentru femeile din Sudan. Tăierea organelor genitale se pedepseşte cu închisoarea

  • O nouă lege a fost adoptată în Sudan prin care este incriminată tăierea organelor genitale ale femeilor, relatează New York Times.
  • Nouă din zece femei din Sudan spun că au fost supuse practici.
  • Legea este bine venită, dar nu va pune capăt practicii, avertizează experţii
3763 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru femeile din Sudan. Tăierea organelor genitale se pedepseşte cu închisoarea

Victorie pentru femeile din Sudan. Tăierea organelor genitale se pedepseşte cu închisoarea

Guvernul intermediar din Sudan a declarat ilegală mutilare organelor genitale ale femeilor, mişcare considerată o victorie majoră de grupurile pentru drepturile femeilor. 
 
Statisticile arată că nouă din zece femei din ţară au trecut prin acest proces dureros şi periculos prin care este îndepărtată parţial sau total partea exterioară a organului genital feminin. 
 
Persoanele care execută astfel de practici riscă acum în Sudan o pedepsă de până la trei ani de închisoare.
 
"Este un pas foarte important pentru Sudan şi noul Guvern. Africa nu poate propera dacă nu are grijă de fete şi femeile sale", a spus Nimco Ale din Five Foundation, organizaţie ce militează pentru încheierea mutilării genitale în lume.
 
Practica este parte a tradiţiei din multe state africane. Cel puţin 27 de ţări din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu practică taierea genitală. Etiopia, Nigeria, Sengal şi Kenya sunt ţările care conform statisticilor acestă practică este cel mai des folosită.
 
Cu toate că legea este foarte importantă, experţii spun că nu este suficientă pentru a pune capăt tradiţiei care în multe state are semnificaţii culturale şi religioase, fiind susţinută atât de bărbaţi cât şi de femei. Măsura trebuie dublată de altele care să sprijine educaţia şi înţelegerea riscurilor care le implică practica.
 
Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici