VIDEO | Autorităţile filipineze, în alertă. Vulcanul Taal ar putea erupe în orice moment / Peste 450.000 de pesoane vor fi evacuate

Institutul de Vulcanologie şi Seismologie (Phivolcs) din Filipine a dispus evacuarea completă a unei zone situate în proximitatea vulcanului Taal, unde locuiesc peste 450.000 de oameni, relatează site-ul postului CNN.

1871 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Autorităţile filipineze, în alertă. Vulcanul Taal ar putea erupe în orice moment / Peste 450.000 de pesoane vor fi evacuate

Sursa: Profimedia Images

Autorităţile au ordonat evacuarea unei zone de 17 kilometri în jurul vulcanului.

La operaţiunea de evacuare a oamenilor participă şi 20 de vehicule ale armatei şi 120 de militari, iar ministrul Apărării de la Manila a transmis că mai multe elicoptere sunt pregătite pentru a interveni în caz de urgenţă.

Vulcanul este înconjurat de un lac, o destinaţie turistică populară, frecventată de numeroşi vizitatori.

 

Vulcanul Taal din Filipine a început să expulzeze cantităţi reduse de lavă în cursul dimineţii de luni, iar autorităţile avertizează că "o erupţie periculoasă" s-ar putea produce în următoarele "ore sau zile".

Ştirea iniţială

Vulcanul Taal din Filipine a început să expulzeze cantităţi reduse de lavă în cursul dimineţii de luni, iar autorităţile avertizează că "o erupţie periculoasă" s-ar putea produce în următoarele "ore sau zile", relatează site-ul postului BBC News. 

Aproximativ 8.000 de persoane au fost evacuate după ce vulcanul a început duminică să expulzeze cenuşă.

Situat pe o insulă în mijlocul unui lac, Taal este al doilea cel mai activ vulcan din Filipine, deşi este unul dintre cei mai mici din lume.

„Vulcanul Taal a intrat într-o perioadă de zbucium intens ... care a evoluat într-o erupţie magmatică de la 02:49 până la 04:28 (ora României, 08:49 până la 10:28) ... aceasta este caracterizată de scurgeri slabe de lavă însoţite de tunete şi fulgere", a comunicat Institutul de Vulcanologie şi Seismologie (Phivolcs) din Filipine.

Renato Solidum, directorul Phivolcs, a afirmat că momentan nu s-au observat semne ale unei erupţii periculoase, potrivit CNN Philippines.

Autorităţile au avertizat că în urma erupţiei există riscul producerii unui "tsunami vulcanic".

Phivolcs a ridicat nivelul de alertă de la 3 la 4, din maxim 5.

Potrivit ONU, se estimează că peste 450.000 de persoane locuiesc în zona de pericol de 14 kilometri în jurul vulcanului Taal, care este situat la aproximativ 70 de kilometri sud de Manila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici