Video VIDEO Bărbat salvat dintr-un tunel, după ce un gheţar din Himalaya s-a desprins în India. Cel puţin 9 morţi şi 140 dispăruţi

  • Un bărbat a fost scos în viaţă, după ce o parte a unui gheţar din Himalaya s-a desprins de pe munte în India.
  • Poliţia de frontieră a salvat 12 persoane care lucrau la un proiect de construcţie într-un tunel la hidrocentrala Dhauliganga.
  • Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 140 dispărute.
1804 afișări
Un bărbat a fost scos în viaţă, după ce o parte a unui gheţar din Himalaya s-a spart în India, provocând o viitură puternică şi resturi care s-au lovit în două baraje, relatează AP.
 
Poliţia de frontieră a salvat 12 persoane care lucrau la un proiect de construcţie într-un tunel la hidrocentrala Dhauliganga.
 
Un bărbat, care a fost filmat în timp ce era scos în siguranţă, a fost auzit scandându-l numele lui Jai Badrinath.
 
Badrinath este unul dintre cele mai venerate locuri sfinte pentru hinduşi din districtul Chamoli din Uttarakhand şi îşi primeşte numele de la Templul Badrinath pentru zeul hindus Vishnu.
 
Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 140 dispărute.
 
Centrala hidroenergetică de la Rishiganga a fost distrusă, în timp ce centrala hidroelectrică Dhauliganga a fost avariată, a declarat Vivek Pandey, un purtător de cuvânt al Poliţiei paramilitare de frontieră indo-tibetană.
 
Ambele se află pe râul Alaknanda, care curge din munţii Himalaya spre râul Ganges, fiind emis un aviz prin care se cerea persoanelor care locuiau pe malurile râului să se mute imediat în locuri mai sigure.
 
În 2013, mii de oameni au fost ucişi în Uttarakhand după ce ploile abundente au declanşat alunecări de teren şi inundaţii, au distrus mii de case şi drumuri şi au întrerupt legăturile de comunicare în multe părţi ale statului.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici