VIDEO Bashar al-Assad: Guvernul sirian este pregătit să negocieze ”în toate privinţele” la Astana

Bashar al-Assad, preşedintele sirian, a declarat că Guvernul de la Damasc este pregătit de negocieri ”în toate privinţele” în cadrul propunerilor tratativelor de pace din Kazakhstan, care vor alea loc în capitala Astana, informează Reuters.

1045 afișări
Imaginea articolului VIDEO Bashar al-Assad: Guvernul sirian este pregătit să negocieze ”în toate privinţele” la Astana

Bashar al-Assad: Guvernul sirian este pregătit să negocieze ”în toate privinţele” la Astana

Acesta a adăugat însă că nu este încă clar cine va reprezenta opoziţia şi nu a fost stabilit un termen al întrevederii.

Assad a afirmat că armistiţiul intermediat de Turcia şi Rusia, cel mai puternic aliat al său, a fost încălcat înaintea discuţiilor, Armata având rolul de a recaptura o zonă din apropierea Damascului, unde insurgenţii controlează principala sursă de apă a oraşului.

Întrebat dacă Guvernul este pregătit să discute poziţia lui Assad ca preşedinte, acestea a spus că ”atitudinea sa este în acord cu constituţia”. Acesta a indicat faptul că orice chestiune constituţională trebuie supusă unui referendum, iar alegerea preşedintelui rămâne la latitutinea poporului sirian.

Turcia a sugerat ca discuţiile în privinţa păcii din Kazakhstan care vor avea loc în Astana să fie convocate în ultima săptămână a lunii ianuarie, conform site-ului postului al-Jazeera.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici