VIDEO Bătălie după El Clasico: 50 de persoane au fost rănite, după confruntarea între separatiştii catalani şi forţele de ordine

Incidente violente au avut loc pe străzile din Barcelona, miercuri seara, la scurt timp după meciul dintre echipa locală şi Real Madrid, scor 0-0. 46 de persoane au fost rănite în urma altercaţiilor dintre susţinătorii independenţei catalane şi forţele de ordine, scrie The Guardian.

1079 afișări
Imaginea articolului VIDEO Bătălie după El Clasico: 50 de persoane au fost rănite, după confruntarea între separatiştii catalani şi forţele de ordine

Zeci de răniţi pe străzile din Barcelona, în urma protestelor de după meciul cu Real Madrid

Protestatarii mascaţi au incendiat mai multe tomberoane şi au aruncat cu pietre şi sticle către poliţişti, care au replicat folosind gloanţe de cauciuc şi bastoane. De asemenea, demonstranţii au încercat să răstoarne o maşină de poliţie şi au dat jos câteva dintre semnele de circulaţie prezente în zona stadionului "Camp Nou"

În urma incidentelor, 46 de persoane au fost rănite uşor, opt dintre acestea fiind transportate la spital, au transmis serviciile de urgenţă, potrivit sursei citate.

Au fost primele incidente violente din Catalonia, după cele din luna octombrie, venite în urma condamnării a nouă lideri catalani la mai mulţi ani de închisoare.

Partida dintre FC Barcelona şi Real Madrid, încheiată cu scorul de 0-0, nu a avut parte de incidente majore. Fanii catalani au afişat mesaje precum: "Spania, stai jos să vorbim" şi "Libertate", iar jocul a fost oprit pentru aproximativ două minute, după ce, în repriza a doua, mai multe baloane au fost aruncate în teren.

2 poliţişti răniţi grav şi alţi 53 cu răni uşoare, după protestele de miercuri seară din Barcelona

Manifestanţii pro-independenţa Cataloniei au vadalizat străzile şi au provocat incidente grave în Barcelona. Până la miezul nopţii (miercuri, 18 decembrie, ora 00:00) s-au identificat 60 de persoane accidentate, 58 de natură uşoară şi alţi doi, puţin mai grav din cauza fracturilor. Potrivit SEM, 13 bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru mai multe investigaţii.

Doi poliţişti au suferit răni grave, iar alţi 53 au răni, totul din cauza obiectelor cu care au aruncat manifestanţii.

La finalul meciului, Barcelona - Real Madrid, scor 0-0, spectatorii au fost anunţaţi prin staţie să nu părăsească arena prin zona de sud din cauza problemelor de pe străzi. Mai mult, şi echipa Real Madrid a aşteptat instrucţiunile oamenilor de ordine pentru a reuşi să plece de la stadion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici