VIDEO Dublă contaminare a apelor. Un „lac de gunoaie”, inundat de deşeuri şi reziduuri toxice miniere

  • Un lac din Bolivia este acoperit în proporţie de 80% cu deşeuri menajere.
  • Lacul Uru-Uru este distrus şi din cauza activităţii în mina din apropriere. În apă există şi zinc sau arsenic.
  • Materialele plastice sunt aduse în lac prin canalul Tagarate din oraşul Oruro, unde locuitorii aruncă deşeuri necorespunzător.
1286 afișări

Faptul că poluarea poate distruge Planeta nu mai este de mult timp o noutate.

Lacul Uru-Uru din Bolivia este acum acoperit de gunoi. Predominante sunt sticlele de plastic, însă nici activitatea minieră din zonă nu trece neobservată. 

„Vedem cu adevărat impactul a ceea ce, an de an, se întâmplă din ce în ce mai mult. Suntem inundaţi de materiale plastice şi asta este o problemă foarte gravă. De zece ani aceste reziduri se tot adună. Alături de plastice este şi impactul apei acide, provenit din activitatea în Mina San Jose. Timp de 365 de zile (apa acidă - n.r.) se varsă direct în Lacul Uru-Uru. Dintr-o parte este contaminarea urbană şi din alta contaminarea minieră, precum şi schimbările climatice care afectează lacul Uru-Uru, acesta micşorându-se”, explică Limber Sanchez, ecologist.

Localnicii sunt revoltaţi. Iar pe lângă nemulţumirea legată de gradul ridicat de poluare, îi afectează şi faptul că a devenit imposibil să mai practice activităţi precum pescuitul. Doar o mică porţiune a lacului a rămas neatinsă şi poate susţine viaţa acvatică. Autorităţile locale au promis că lacul va arăta din nou ca înainte, după ce vor investi în curăţarea acestuia.

„În numele autorităţilor, vă spun că am luat decizia de a curăţa întreaga zonă. În plus, lucrăm întotdeauna pentru a proteja mediul înconjurător. Prin cultura noastră trebuie să le transmitem cetăţenilor să nu mai arunce acest tip de deşeuri”, spune David Choque, primarul oraşului Oruro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici