VIDEO. EXPLOZIE pe o stradă din Roma, în apropierea unui obiectiv turistic, provocată de un dispozitiv controlat de la distanţă

O explozie a avut loc la Roma, vineri, în faţa unui oficiu poştal de pe strada Viale Aventino. O maşină a fost distrusă, iar autorităţile investighează un posibil atac cu bombă, notează site-ul agenţiei ANSA.

3356 afișări
Imaginea articolului VIDEO. EXPLOZIE pe o stradă din Roma, în apropierea unui obiectiv turistic, provocată de un dispozitiv controlat de la distanţă

EXPLOZIE pe o stradă din Roma. Autorităţile investighează probabilitatea unui ATAC TERORIST

Potrivit primelor informaţii, nu au fost raportate victime. Pompierii au acţionat la faţa locului, intervenind foarte rapid, întrucât aveau un centru în apropiere. Explozia a degajat mult fum.

Incidentul s-a produs în apropierea unui oficiu poştal de pe Via Marmorata din cartierul Aventino. Este vorba despre o zonă de la periferia capitalei italiene.

Poliţia investighează sursa exploziei. Nu este exclusă ipoteza unui colet exploziv.

Potrivit site-ului Il Giornale, anchetatorii au informaţii că au existat două dispozitive explozive improvizate plasate într-o parcare, între două maşini. Bomba artizanală ar fi fost controlată de la distanţă şi conţinea substanţe inflamabile. La momentul deflagraţiei, nicio persoană nu s-ar fi aflat în parcare.

Zona a fost securizată de către poliţişti. Investigatorii iau un calcul toate ipotezele, inclusiv un atac din partea anarhiştilor italieni, autori ai mai multor atentate cu colete capcană în ultimii ani.

Străzile Via Marmorata şi Viale Aventino se intersectează în apropiere de atracţia turistică numită Piramida lui Cestius, lângă staţia de metrou Piramide.

Massimo Improta, şeful serviciului de protecţie publică din cadrul Poliţiei de la Roma, a declarat că anchetatorii au descoperit "un dispozitiv exploziv controlat de la distanţă, dar care includea şi un cronometru".

"Dispozitivul artizanal a fost plasat între două vehicule aflate în parcarea oficiului poştal, însă nu credem că s-a dorit atacarea cuiva. A fost o demonstraţie", a adăugat oficialul italian.

Franco Zelinotti, un oficial din cadrul serviciului de pompieri, a comunicat că dispozitivul era într-o cutie din plastic, şi a precizat că nicio persoană nu a fost rănită de explozie.

Până acum acest act nu a fost revendicat de nimeni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici