VIDEO. Incendiile de la Cernobîl au acoperit Kievul cu un nor gros de fum. Capitala Ucrainei, cel mai poluat oraş din lume

  • Incendiile de vegetaţie din jurul centralei nucleare dezafectate Cernobîl a dus la creşterea nivelului de poluare din Kiev
  • Fumul din capitala Ucrainei este atât de gros încât aceasta devenit cel mai poluat oraş din lume
  • Astfel, locuitorii din Kiev au acum încă un motiv întemeiat să rămână în casă în timpul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters
2049 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Incendiile de la Cernobîl au acoperit Kievul cu un nor gros de fum. Capitala Ucrainei, cel mai poluat oraş din lume

Sursa foto: Profimedia

Potrivit serviciului de monitorizare elveţian IQAir, Kiev a înregistrat cel mai ridicat nivel de contaminare a aerului din lume, depăşind astfel oraşe precum Hangzhou, Chongqing şi Shanghai din China.

Chiar dacă dezastrul din 1986 de la Cernobîl a trimis nori de materie nucleară în Europa, ministrul ucrainean al Sănătăţii a declarat că acum nu există risc de radiaţii de la incendiile de pădure şi poluarea rezultată în urma acestora, scrie Reuters.

„În regiunea din apropierea Kievului precum şi în Kiev s-a format smog. Acesta nu reprezintă o ameninţare chimică sau radioactivă, nivelurile de radiaţii sunt la cote normale”, arată un comunicat al ministerului.

Cu toate acestea, cei 3.7 milioane de locuitori ai capitalei Ucrainei au fost sfătuiţi să rămână în locuinţe - de altfel, locul unde se află majoritatea dintre ei din cauza restricţiilor pentru limitarea coronavirusului - şi să-şi închidă geamurile. 

„Fumul poate provoca dureri de cap, tuse, dificultăţi respiratorii, iritaţii ale ochilor, precum şi alte boli şi alergii”, a mai adăugat comunicatul. 

Poliţia a declarat că incendiul uriaş a fost provocat de piromani în pădurile din apropiere de Cernobîl, la începutul lunii aprilie.Incendiul a fost stins săptămâna aceasta, dar noi focare au izbucnit joi seară, provocate de vântul puternic. 

Incendii au fost confirmate şi în regiunea Zhytomyr, aflată în apropiere, acestea provocând un accident rutier cu mai mulţi morţi, precum şi distrugând mai multe case. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici