VIDEO Incendiu scăpat de sub control, în Grecia. Flăcările se extind în nordul Atenei

  • Un incendiu scăpat de sub control afectează capitala Greciei.
  • Zeci de locuinţe au fost evacuate, marţi după-amiază, în nordul Atenei.
  • Flăcările s-au extins, pe fondul condiţiilor meteo extreme.
  • Grecia se confruntă cu unul dintre cele mai intense valuri de căldură din ultimele decenii.
2871 afișări
Imaginea articolului VIDEO Incendiu scăpat de sub control, în Grecia. Flăcările se extind în nordul Atenei

Incendiu în nordul Atenei. FOTO: Manolis Polychronides

Primele flăcări s-au aprins la orele prânzului, în apropierea fostei reşedinţe regale de vară din Tatoi. Însă incendiul s-a extins rapid în Ano Varymbombi, acolo unde se află mai multe centre de echitaţie, scrie ekathimerini.com. Focul a ajuns în preajma aşezării rezidenţiale Adames, determinând închiderea unei secţiuni a autostrăzii naţionale.
 
„Situaţia nu este deloc bună. Incendiul se îndreaptă spre Varymbombi şi este foarte aproape de locuinţe", a declarat primarul din Acharnon, oraşul de care aparţine Varymbombi.
 
Autorităţile din Grecia au evacuat zeci de locuinţe, inclusiv o tabără unde erau cazaţi aproximativ 80 de copii. Aceştia au fost transportaţi cu autocare până la cea mai apropiată staţie de metrou, de unde au fost preluaţi de părinţi.
 
Oficialii au alertat populaţia prin intermediul mesajelor SMS, îndemnând rezidenţii să părăsească zona. De asemenea, locuitorii din suburbii cum ar fi Erythrea, sunt sfătuiţi să închidă ferestrele şi coşurile de fum pentru a opri pătrunderea fumului în case.
 

 

 

 

Grecia, „afectată de cea mai gravă caniculă din ultimii 30 de ani”

„Ne confruntăm cu cea mai gravă caniculă din 1987",  a declarat luni premierul Kyriakos Mitsotakis.

Conform prognozelor meteorologice, valul de căldură poate atinge temperaturi extrem de ridicate la începutul acestei săptămâni. Valorile extreme înregistrate în iulie 1987, la care s-a referit premierul, au ucis peste 1.000 de oameni, potrivit Euronews.

Mitsotakis a adăugat că autorităţile „fac tot posibilul pentru a controla situaţia”.

Serviciile meteo greceşti au prognozat temperaturi de  40-42° C pe insule şi 41-43° C pe continent pentru zilele de luni şi marţi, cu maxime de 44-45° C în Peloponez şi Tesalia. În Atena, temperaturile vor depăşi în aceste zile 40° C, cu maxime de 43° C şi minime de 31° C.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici