VIDEO Italia nu a înţeles nimic din Coronavirus. Străzile mai multor oraşe importante, arhipline

Italienii au încălcat măsurile impuse de autorităţi şi au ieşit din casele lor, la plimbare.

6885 afișări
Imaginea articolului VIDEO Italia nu a înţeles nimic din Coronavirus. Străzile mai multor oraşe importante, arhipline

VIDEO Italia nu a înţeles nimic din Coronavirus. Străzile mai multor oraşe importante, arhipline

În cele mai importante oraşe din Italia, carantina nu mai este respectată de cetăţeni, iar într-o singură zi s-au aplicat aproximativ 400 de sancţiuni, la Roma, în timp ce la MIlano, autorităţile au dat 369 de amenzi celor care au ieşit din carantină fără explicaţie.

Conform, Corriera della Serra au fost postate mai multe videoclipuri cu situaţiile din Napoli şi Palermo, în care cele mai populare străzi erau pline de oameni. Sudul Italiei nu a fost lovit la fel de grav de pandemia de coronavirus ca în nord, iar zona se află legal în carantină.
 
Prim Ministrul Italiei, Giuseppe Conte a impus măsuri restrictive pentru populaţia din peninsulă, iar localnicii ar trebui să iasă din case doar pentru aprovizionarea cu alimente şi medicamente, sau pentru alte motive întemeiate prevăzute în decretele guvernamentale, în niciun caz pentru plimbări pe străzi sau în magazine.
 
"Am evitat prăbuşirea sistemului, măsurile restrictive funcţionează şi este evident că atunci când se va ajunge la momentul de vârf şi contaminarea va începe să se diminueze, cel puţin ca procentaj, sperăm în câteva zile, nu vom putea reveni imediat la viaţa de dinainte. Trebuie să dăm dovadă de bun simţ , există şi vor fi aplicate sancţiuni penale pentru contravenienţi" , a spus Conte pentru Corriera della Serra.
 
Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 15.362 de morţi în Italia, cu 681 de decese produse în ultimele 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate până acum a ajuns la 124.632 (2.886 în ultimele 24 de ore).
 
Italia a raportat, sâmbătă, cel mai mic număr de decese cauzate de noul coronavirus în ultimele două săptămâni, iar numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a scăzut pentru prima dată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici