VIDEO O televiziune japoneză a difuzat o înregistrare care pare a fi de la momentul asasinării fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-nam

Imagini surprinse de camerele de supraveghere de pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur şi difuzate luni par să arate modul în care a fost atacat fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-nam, relatează Reuters online.

7419 afișări
Imaginea articolului VIDEO O televiziune japoneză a difuzat o înregistrare care pare a fi de la momentul asasinării fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-nam

VIDEO O televiziune japoneză a difuzat o înregistrare care pare a fi de la momentul asasinării fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-nam

Poliţia din Malaysia caută patru cetăţeni nord-coreeni care au fugit din Kuala Lumpur în ziua atacului. Aceasta a reţinut deja un bărbat nord-coreean, o femeie de origine vietnamenză, una de origine indoneziană şi un bărbat malaysian.

Cel puţin trei dintre cetăţenii nord-coreeni căutaţi au luat un avion spre Dubai din Jakarta în ziua atacului, a declarat pentru Reuters un ocifial din cadrul Biroului pentru imigrări din capitala Indoneziei. Publicaţia malaysiană Star a anunţat că toţi patru s-au întors în capitala nord-coreeană, Phenian.

Imagini surpinse de camerele de supraveghere, difuzate de postul de televiziune nipon Fuji TV, par să arate cum este atacat Kim Jong Nam pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur de către o femeie, care ar fi atins de faţa lui un material textil îmbibat cu o otravă cu acţiune rapidă.

Reuters nu a putut verifica în mod independent autenticitatea materialului video.

În imaginile postate pe mai multe site-uri se poate vedea cum bărbatul se îndreaptă spre un aparat de check-in.

O femeie se apropie de el din spate pe partea stângă, iar o alta, identificată de postul Fuji ca fiind de origine vietnameză şi care poartă un tricou alb, vine din spatele lui pe partea dreaptă.

În imagine înregistrate dintr-un alt unghi femeia în tricou alb pare să se năpustească asupra lui şi să îi acopere capul cu ceva, punându-şi braţele în jurul bazinului bărbatului.

Pe măsură ce ea se îndepărtează, a doua femeie se deplasează rapid în altă direcţie, deşi nu se ştie ce rol a avut în atac.

Apoi imaginile arată cum bărbatul îşi sterge faţa şi cere ajutor arătând în direcţia ochilor înainte de a fi escortat la o clinică. Imediat ce intră în clinică mersul lui este clătinat, iar când ajunge la persoanlul medical pare să meargă foarte repede.

Mama femeii de origine indoneziană care a fost reţinută a declarat pentru Reuters că fiica sa, Siti Aishah, a fost păcălită că momentul face parte dintr-un show de televiziune sau reclamă. Potrivit presei din Malaysia, suspecta vitenameză, Doan Thi Huong, a spus Poliţiei că a fost păcălită să ia parte la ceea ce ea credea că a fost o glumă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici