Parlamentul britanic va dezbate luni anularea vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie

Parlamentul britanic va decide luni dacă guvernul ar trebui să anuleze invitaţia adresată preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, pentru o vizită oficială de stat, informează Huffington Post.

6542 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic va dezbate luni anularea vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie

O petiţie adresată Parlamentului care cere retragerea invitaţiei a acumulat peste 1,8 milioane de semnături duminică, depăşind cu mult cele 100.000 de semnături necesare pentru a solicita o dezbatere în Parlament.

“Nu ar trebui să fie invitat (Donald Trump - n.r.) la o vizită oficială de stat, pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elizabeth, se arată în petiţie care evocă, de asemenea, “vulgaritatea şi misoginismul” lui Trump.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, este de acord cu petiţia şi a declarat, duminică, că Trump ar trebui să fie refuzat din cauza ordinului controversat anti-imigraţie şi decizia de a bloca refugiaţii de la intrarea în Statele Unite, relatează Associated Press.

“În aceste circumstanţe, nu ar trebui să îi întindem covorul roşu”, a spus Khan.

Găzduite de Regină, vizitele de stat în Anglia durează, de obicei, câteva zile şi sunt pline de fast: Acestea includ o plimbare până la Palatul Buckingham, într-o trăsură, alături de regimente ale armatei britanice, focuri de armă şi un banchet oficial la palat, unde este sărbătorită oficial vizita.

Prim-ministrul britanic Theresa May a stârnit controverse nu numai pentru că i-a extins invitaţia lui Trump, ci şi pentru rapiditate: aceasta l-a invitat pe Trump la doar câteva zile de la învestirea sa în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici