VIDEO | Poliţia din Oklahoma a făcut publice imaginile cu decesul unui alt bărbat de culoare / Scenele seamănă izbitor cu cele petrecute în cazul lui George Floyd

  • Poliţia din Oklahoma a făcut publică înregistrarea cu moartea unui alt bărbat de culoare în momentul arestării
  • Tragedia s-a produs pe 20 mai 2019, dar imaginile au fost făcute publice abia acum
  • Scenele sunt bizar de similare cu cele care au dus la moartea lui George Floyd în Minneapolis
2177 afișări
În ziua în care George Floyd a fost înmormântat în SUA, poliţia din Oklahoma a făcut publică înregistrarea cu moartea unui bărbat de culoare, Derrick Elliot Scott, în timpul arestării sale, pe 20 mai 2019. 
 
Cazul pare tras la indigo - suspectul - un bărbat de culoare le spune poliţiştilor de mai multe ori: ”Nu pot respira!” La fel cum s-a petrecut cu George Floyd a cărui moarte a declanşat proteste ample faţă de violenţa poliţiei în SUA, dar şi în lume.
 
Derrick Elliot Scott, în vârstă de 42 de ani, avea semnalmentele unui suspect căutat de poliţie pentru că a fluturat o armă în public. Scott era şi el înarmat iar le vederea poliţiei a luat-o la fugă. Agenţii s-au luptat cu el pentru a-l imobiliza. 
 
Suspectului i s-a făcut rău, poliţia a chemat paramedicii, dar Scott a fost declarat decedat la spital. Autopsia citează ca probabilă cauză a morţii cedarea unui plămân, dar arată că şi alţi factori au putut să contribuie la deces: folosirea forţei la reţinere, utilizarea de metamfetamine, astmul şi o boală cardiacă. 
 
Procurorul general din Oklahoma i-a absolvit de orice vină în acest caz pe toţi agenţii de poliţie implicaţi, după ce a primit autopsia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici