VIDEO Protestatarii faţă de restricţiile COVID-19 se ciocnesc cu poliţia în oraşe din Spania. Mesajul premierului Pedro Sánchez

Prim-ministrul Pedro Sánchez a condamnat seria de proteste violente care au avut loc în mai multe oraşe spaniole împotriva restricţiilor impuse pentru a stopa creşterea COVID-19, după intrarea în vigoare în Spania a unei stări de urgenţă de şase luni.

811 afișări
Imaginea articolului VIDEO Protestatarii faţă de restricţiile COVID-19 se ciocnesc cu poliţia în oraşe din Spania. Mesajul premierului Pedro Sánchez

VIDEO Protestatarii faţă de restricţiile COVID-19 se ciocnesc cu poliţia în mai multe oraşe spaniole. Mesajul prim-ministrului Pedro Sánchez

Poliţia a tras cu gloanţe oarbe pentru a încerca să disperseze zeci de protestatari care dădeau foc la coşurile de gunoi de pe pricipala arteră din Madrid, Gran Via.

 

 

Între timp, alte manifestaţii au avut loc la Barcelona, manifestanţii au aruncat cu pietre şi alte proiectile către poliţişti, într-o a doua noapte de tulburări, în al doilea oraş ca mărime din Spania.

Vineri, aproximativ 50 de manifestanţi au atacat cu pietre în poliţia din Barcelona, ​​au incendiat containere de gunoi şi au prădat magazine. Un număr de 14 persoane au fost arestate şi 30 rănite.

 

 

Anterior, aproximativ 1.500 de angajaţi din hoteluri şi restaurante au participat la o demonstraţie paşnică împotriva restricţiilor impuse în condiţiile stării de urgenţă despre care susţin că le vor ameninţa locurile de muncă. Toate barurile şi restaurantele au fost închise în regiunea spaniolă Catalonia, care include Barcelona, ​​până pe 13 noiembrie.

Manifestaţii similare au avut loc vineri în oraşele Burgos, Vitoria, Santander, Valencia şi Zaragoza.

În oraşul Logroño din nordul Spaniei, aproximativ 150 de persoane au atacat poliţia cu pietre, au dat foc containerelor şi au prădat magazine, a raportat poliţia. 

Premierul Pedro Sanchez a scris pe Twitter: „Doar din responsabilitate, unitate şi sacrificiu vom putea învinge pandemia care devastează toate ţările. Comportamentul violent şi iraţional al grupurilor minoritare este intolerabil. Nu aceasta e calea. "

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de COVID-19, a impus săptămâna aceasta o stare de urgenţă până la începutul lunii mai, oferind regiunilor sprijin legal pentru a decide interdicţiile şi a restricţiona călătoriile pentru a încerca oprirea creşterii infecţiilor cu coronavirus.

La fel ca alte ţări europene, Spania a recurs la măsuri din ce în ce mai drastice pentru a reduce infecţiile, deşi mai puţin stricte decât cele adoptate de Germania sau Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici