VIDEO Sute de morminte au fost săpate într-un oraş din Ucraina. Măsura luată de unul dintre cei mai excentrici politicieni ucraineni

În oraşul ucrainean, Dnipro, au fost săpate sute de morminte din cauza pandemiei noului coronavirus cu scopul de a speria populaţia să respecte izolarea. Decizia a fost luată de primarul oraşului ucrainean, Boris Filatov.

987 afișări
Imaginea articolului VIDEO Sute de morminte au fost săpate într-un oraş din Ucraina. Măsura luată de unul dintre cei mai excentrici politicieni ucraineni

VIDEO Sute de morminte au fost săpate într-un oraş din Ucraina. Măsura luată de unul dintre cei mai excentrici politicieni ucraineni

Potrivit presei din Ucraina, au fost săpate 615 de morminte în mai multe cimitire, iar 2000 de saci mortuari au fost pregătiţi. Aceste măsuri au strâns controverse din partea locuitorilor deoarece localitatea nu a înregistrat niciun deces până în momentul de faţă. Populaţia oraşului Dnipro este aproape de un milion de locuitori.

”Celor care nu înţeleg mereu, (le transmit că) ne pregătim de ceea ce este mai rău. Fără nico exagerare, este o problemă de viaţă şi de moarte”, a postat primarul pe Facebook. De asemenea, acesta şi-a avertizat locuitorii că dacă nu respectă carantina vor primi amenzi până la 570 de euro.
 
Boris Filatov are 48 de ani, iar de profesie este politician, jurnalist, avocat şi antreprenor. În anul 2015, acesta a fost ales ca primar al oraşului Dnipro. Acesta este un om foarte bogat şi foarte excentric pentru stilul său de viaţă, fiind foarte activ pe reţelele de socializare.
 
Această măsură a fost aspru criticată de şeful unui ONG local, Ivan Krasikov, care supraveghează deciziile şi actvităţile primarului. „În loc să ajute spitalele, el sapă morminte. Nu este normal acest lucru, iar acest lucru nu face decât să sporească panica.", a spus Ivan Krasikov.
 
În Dnipro sunt doar 13 cazuri de infectări cu COVID-19 şi nu a fost înregistrat niciun deces. În total, în Ucraina s-au înregistrat 1.668 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, 52 de decese şi 35 de oameni care s-au vindecat.
 
VIDEO MAI JOS

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici