VIDEO Tensiuni între Israel şi SUA după difuzarea de către Casa Albă a unei hărţi controversate

Ayelet Shaked, ministrul israelian al Justiţiei, a criticat vehement difuzarea de către Casa Albă, în contextul vizitei preşedintelui Donald Trump în Orientul Mijlociu, a unei hărţi a Israelului din care lipsesc Cisiordania şi Înălţimile Golan, relatează site-ul Ynetnews.com.

8123 afișări
Imaginea articolului VIDEO Tensiuni între Israel şi SUA după difuzarea de către Casa Albă a unei hărţi controversate

VIDEO Tensiuni între Israel şi SUA după difuzarea de către Casa Albă a unei hărţi controversate

Preşedintele SUA, Donald Trump, va efectua în următoarele zile un turneu în Orientul Mijlociu, inclusiv în Israel, şi în Europa. Cu această ocazie, Preşedinţia Statelor Unite a difuzat o înregistrare video cu traseul liderului american.

Guvernul israelian a exprimat nemulţumire că din harta Israelului lipsesc Cisiordania şi Înălţimile Golan.

"Sper că este vorba doar de ignoranţă, nu de politica oficială" a Washingtonului, a reacţionat Ayelet Shaked, ministrul israelian al Justiţiei, citată de site-ul Ynetnews.com. Ayelet Shaked a amintit că ea a primit din partea electoratului un mandat clar de a împiedica înfiinţarea unui stat palestinian. "Nu am fost aleşi pentru a ţine scaunele calde, ci pentru a implementa politici clare, pentru a ne asigura că nu va fi creat niciun stat palestinian, pentru a ne asigura că ambasada SUA va fi mutată" la Ierusalim. Dacă premierul (Benjamin Netanyahu -n.red.) a spus că va depune eforturi pentru mutarea ambasadei, eu chiar îl cred", a adăugat Shaked.

Referindu-se la posibilitatea transferării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, Shaked a precizat: "Preşedintele SUA şi-a ţinut până acum promisiunile faţă de alegători. A promis anularea Legii în domeniul sănătăţii adoptată de Administraţia Barack Obama şi unele impozite; a acţionat imediat. Problema ambasadei este o promisiune făcută pentru electoratul de bază de acolo, nu faţă de noi. Alegătorii dumnealui aşteaptă să fie ascultaţi şi vreau să cred că va îndeplini promisiunea făcută propriilor alegători".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici