VIDEO: Un poliţist a provocat moartea unui bărbat de culoare după ce a stat cu genunchiul pe gâtul său mai mult de 5 minute. Anchetă şi proteste în SUA

  • Patru ofiţeri de poliţie din Minneapolis au fost concediaţi după un eveniment deosebit de grav
  • Un bărbat de culoare a murit după ce a fost imobilizat de un poliţist
  • FBI investighează incidentul
3562 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Un poliţist a provocat moartea unui bărbat de culoare după ce a stat cu genunchiul pe gâtul său mai mult de 5 minute. Anchetă şi proteste în SUA

Un poliţist a provocat moartea unui bărbat de culoare după ce a stat cu genunchiul pe gâtul său mai mult de 5 minute. Ce măsuri au luat şefii: VIDEO

Un incident deosebit de grav a avut loc în oraşul american Minneapolis, soldat cu moartea unui bărbat de 46 de ani. Fotografiile arată că bărbatul a fost imobilizat, iar un agent s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul său. Deşi bărbatul a spus că nu mai poate respira, agentul nu s-a ridicat.
 
Incidentul a stârnit proteste în Minneapolis, iar oamenii au ieşit pe străzi cu măşti pe care a stat scris: "Nu pot să respir".
 
Poliţia a transmis că patru angajaţi au fost concediaţi, iar agentul implicat în eveniment este anchetat. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei a transmis că poliţiştii au argumentat prin faptul că bărbatul s-a opus încătuşării.
 
Primarul Jacob Frey a ieşit într-o conferinţă de presă în încercarea de a linişti apele în comunitate şi a condamnat comportamentul agentului, despre care a spus că va răspunde pentru gestul său. Frey a transmis condoleanţe familiei lui George Floyd şi a afirmat: "Să fii negru în America nu ar trebui să însemne o condamnare la moarte".
 
După aproximativ 7 minute în care poliţistul a stat cu genunchiul pe gâtul bărbatului, acesta a fost transportat la spital, însă a decedat.
 
"Această lipsă de umanitate este şocantă, iar acest video îmi face pur şi simplu rău", a spus şi Tim Walz, guvernatorul din Minnesota.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici