VIDEO Violenţa izbucneşte în oraşul suedez Malmo după acţiuni anti-islamice

  • 300 de protestatari au manifestat violent în Malmo împotriva acţiunilor anti-islamice, vineri.
  • Totul a pornit de la incendierea unui exemplar al Coran-ului.
  • Protestul a început după ce liderul partidului danez de extremă dreapta, Rasmus Paludan, a fost oprit la graniţa cu Suedia.
3446 afișări
Imaginea articolului VIDEO Violenţa izbucneşte în oraşul suedez Malmo după acţiuni anti-islamice

Violenţa izbucneşte în oraşul suedez Malmo după acţiuni anti-islamice

300 de oameni au protestat violent în Malmo împotriva acţiunilor anti-islamice, în cursul zilei de vineri, relatează Reuters.

Cu câteva ore înaintea revoltei de pe străzi, extremiştii de dreapta au ars un expemplar al Coran-ului, iar manifestările au escaladat ajungându-se la violenţe între protestatari şi poliţişti.

Străzile au fost luate cu asalt de 300 de oameni furioşi care au aruncat cu diverse obiecte în poliţişti, iar alţii au incendiat anvelope.

„Nu putem spune că avem situaţia sub control, dar toate eforturile noastre merg în această direcţie”, a declarat un reprezentant al poliţiei.

„Protestul de acum şi întâmplarea cu incendierea Coran-ului de mai devreme au legătură”, a adăugat reprezentantul.

Vineri, la Malmo, au avut loc mai multe acţiuni anti-islamice, însă arderea Coran-ului a fost cea mai puternică.

Protestele au început imediat după ce liderului partidului danez de extremă dreaptă, Rasmus Paludan, i s-a interzis să desfăşoare o întâlnire la Malmo. Acesta a fost oprit la graniţa cu Suedia, spun unele publicaţii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici