Vietnamul le va cere utilizatorilor de reţele de socializare să îşi verifice identitatea

Vietnamul se pregăteşte să facă obligatorie verificarea identităţii utilizatorilor de reţele de socializare, atât de pe platformele locale, cât şi de pe cele străine, în încercarea de a ţine în frâu escrocheriile online, a anunţat luni presa de stat.

155 afișări
Imaginea articolului Vietnamul le va cere utilizatorilor de reţele de socializare să îşi verifice identitatea

Vietnamul va cere utilizatorilor de reţele de socializare să îşi verifice identitatea

Măsura, care face parte din modificarea Legii telecomunicaţiilor care urmează să fie publicată până la sfârşitul acestui an, va permite agenţiilor de aplicare a legii să depisteze infractorii care folosesc reţelele de socializare pentru a încălca legea, a raportat ziarul de stat Voice of Vietnam.

"Există momente în care autorităţile pot identifica deţinătorii de conturi de social media care încalcă legile, dar nu le pot da de urmă, deoarece aceşti infractori folosesc aplicaţii transfrontaliere", a declarat Nguyen Thanh Lam, ministrul adjunct al informaţiilor.
 
"Ne vom axa pe conturile neverificate, indiferent dacă sunt pe platforme locale sau străine, cum ar fi Facebook, TikTok sau YouTube."
 
Potrivit raportului, atât utilizatorii individuali, cât şi cei organizaţionali vor fi supuşi acestei măsuri. Cu toate acestea, nu toţi furnizorii oferă în prezent verificarea identităţii în Vietnam, potrivit Reuters
 
Regulamentul va trebui să fie aprobat de legislatorii ţării. Detaliile nu au fost încă dezvăluite.
 
În ultimii ani, Vietnamul a emis mai multe regulamente, împreună cu o lege privind securitatea cibernetică, care vizează platformele de socializare străine, în încercarea de a combate dezinformarea în ştiri şi de a obliga firmele străine de tehnologie să înfiinţeze birouri de reprezentare în Vietnam şi să stocheze date în ţară.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici