Viktor Ianukovici are mâinile "pătate de sânge", susţine Suedia

Ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, a denunţat miercuri responsabilitatea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici în decesele survenite în timpul protestelor de la Kiev, acuzându-l că are "sânge pe mâini".

332 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici are mâinile "pătate de sânge", susţine Suedia

Viktor Ianukovici are mâinile pătate de sânge, susţine Suedia

"Să fie clar: responsabilitatea finală a morţilor şi violenţa revin preşedintelui Ianukovici. El are sânge pe mâini", a scris el pe Twitter.

"Sper într-o unitate puternică în Parlamentul (suedez), astăzi, împotriva violenţei şi represiunii din Ucraina. Sunt ucişi oameni pe străzile unei capitale europene", a adăugat el.

Preşedintele ucrainean a acuzat miercuri opoziţia că a lansat o insurecţie, în timp ce confruntările şi un asalt al forţelor speciale s-au soldat cu cel puţin 25 de morţi, marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, în centrul Kievului, ocupat de opoziţie.

Bildt s-a declarat, marţi, un susţinător al sancţiunilor împotriva regimului ucrainean.

"UE nu va ezita (să ia) măsuri împotriva intereselor persoanelor asociate cu reprimarea şi violenţa din Ucraina", a scris el.

Mii de contestatari ocupă Maidan, Piaţa Independenţei, pentru a protesta faţă de schimbarea de poziţie, în noiembrie, a puterii ucrainene care a renunţat brusc la o apropiere de UE pentru a se întoarce către Moscova.

Mişcarea de contestare, care a mobilizat sute de mii de persoane, s-a transformat treptat într-o respingere a regimului preşedintelui Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici