Viktor Orban critică politica Uniunii Europene faţă de Rusia: Este foarte clar că Vladimir Putin şi-a făcut din nou ţara puternică

Premierul ungar Viktor Orban a criticat, duminică, politica Uniunii Europene faţă de Rusia, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin a consolidat anvergura ţării sale la nivel internaţional, relatează site-ul agenţiei Tass.

1987 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban critică politica Uniunii Europene faţă de Rusia: Este foarte clar că Vladimir Putin şi-a făcut din nou ţara puternică

Viktor Orban critică politica Uniunii Europene faţă de Rusia: Este foarte clar că Vladimir Putin şi-a făcut din nou ţara puternică

"UE nu îşi dă seama că faţă de Rusia este necesar să demonstrăm în acelaşi timp forţă şi disponibilitate de cooperare. Politica europeană faţă de Rusia este greşită, întrucât este prea unilaterală. Ungaria are o influenţă condiţionată, iar decizia este luată de către statele mari din UE, care vor cu siguranţă sancţiuni împotriva Rusiei. Noi am folosit veto-ul [în contextul măsurilor de limitare] pentru a menţine unitatea UE", a spus Orban într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag.

Şeful guvernului de la Budapesta a precizat, în mod ironic, faptul că trebuie să critici liderii ruşi "pentru a fi un bun european", în timp ce vorbele pozitive, "chiar şi jumătate de frază", sunt foarte riscante.

"În ciuda acestui fapt, este foarte clar că [preşedintele Rusiei, Vladimir] Putin şi-a făcut din nou ţara puternică, Rusia este din nou un jucător în politica internaţională. Occidentul plasează libertatea în poziţia de vârf. Rusia este în primul rând preocupată de păstrarea unităţii ţării, iar restul poate veni mai târziu. UE nu poate înţelege Rusia", a mai spus Viktor Orban.

La finele anului 2017, Vladimir Putin i-a trimis un mesaj de felicitare premierului Ungariei, observând că "relaţiile ruso-ungare s-au dezvoltat în mod constructiv în pofida actualei situaţii politice complicate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici