Viktor Orban: Imigraţia, principala cauză a creşterii ameninţărilor teroriste din Europa

Creşterea ameninţărilor teroriste din Europa este legată direct de imigraţie, a declarat, duminică, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, adăugând că are ca obiectiv protejarea securităţii şi culturii europene, relatează agenţia MTI.

606 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Imigraţia, principala cauză a creşterii ameninţărilor teroriste din Europa

Viktor Orban: Imigraţia, principala cauză a creşterii ameninţărilor teroriste din Europa

Într-un interviu acordat pentru Radio Kossuth, Orban a afirmat că cea mai importantă miză pentru alegerile parlamentare programate pentru luna aprilie o constituie dacă Ungaria va deveni o ”ţară de imigranţi”.

”Ungaria este de părere că acest continent este plin, că graniţele sale trebuie protejate şi că imigranţii trebuie ţinuţi în afara Europei. (...) Găzduirea imigranţilor depăşeşte capacitatea economică a statelor membre ale UE. Cea mai mare problemă pentru Europa este imigraţia”, a declarat şeful Guvernului de la Budapesta.

Orban a adăugat că partidele de opoziţie din Ungaria, despre care susţine că sunt finanţate de miliardarul american George Soros, insistă să nu discute despre problema imigraţiei.

Ungaria va organiza alegerile parlamentare la data de 8 aprilie 2018. Potrivit sondajelor de opinie, Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, se află pe primul loc în preferinţele ungurilor, urmaţi la mare distanţă de extremiştii de la Jobbik şi de socialişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici