PROTESTE violente în Barcelona, după arestarea lui Carles Puigdemont: Peste 50 de oameni au fost răniţi | VIDEO

Peste 50 de oameni au fost răniţi şi alţi trei ai fost arestaţi în urma unor proteste violente izbucnite în Barcelona, dar şi în alte oraşe din Catalonia, ca urmare a arestării fostului lider catalan Carles Puigdemont, relatează The Associated Press.

3060 afișări
Imaginea articolului PROTESTE violente în Barcelona, după arestarea lui Carles Puigdemont: Peste 50 de oameni au fost răniţi | VIDEO

Peste 50 de oameni au fost răniţi în urma unor proteste violente izbucnite în Barcelona după arestarea lui Carles Puigdemont

Mii de manifestanţi au ieşit duminică pe străzile Barcelonei după arestarea lui Puigdemont, iar, în urma unor confruntări cu forţele de ordine, 52 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au anunţat autorităţile spaniole.

Protestatarii au trecut şi prin faţa clădirii Comisiei Europene din Barcelona, scandând "Această Europă este o ruşine!".

Potrivit poliţiei, alte trei persoane au fost arestate.

Vestea arestării lui Puigdemont a produs ecouri şi la Madrid, unde mii de spanioli au ieşit în stradă pentru a cere întoarcerea fostului lider catalan în ţară şi judecarea lui de către o instanţă spaniolă.

”În Spania nu mai este democraţie, pentru că Guvernul îşi aruncă în închisoare oponenţii politici”, a declarat Paul Bakaert, unul dintre avocaţii lui Puigdemont.

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reţinut de autorităţile din Germania, duminică, după ce Spania a emis, în urmă cu o zi, un mandat internaţional de arestare pe numele acestuia. Puigdemont a fost reţinut la ora locală 11.19 (ora României, 12.19). Arestarea liderului catalan a fost anunţatată de avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla.

Carles Puigdemont va fi adus luni în faţa unei instanţe din Germania, care va decide dacă fostul lider catalan va fi extrădat în Spania. Acesta riscă până la 30 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de rebeliune.

Puigdemont este acuzat de răzvrătire şi rebeliune de către justiţia spaniolă. La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici