Preşedintele Parlamentului regional catalan cere înfiinţarea unui "front democratic" pentru apărarea drepturilor Cataloniei: "Setea de răzbunare a statului spaniol este inepuizabilă"

Preşedintele Parlamentului regional al Cataloniei, Roger Torrent, a lansat, luni, un apel pentru înfiinţarea unui ”front democratic” menit să apere drepturile regiunii separatiste, în contextul arestării fostului lider cataln Carles Puigdemont, informează The Associated Press.

1882 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului regional catalan cere înfiinţarea unui "front democratic" pentru apărarea drepturilor Cataloniei: "Setea de răzbunare a statului spaniol este inepuizabilă"

Preşedintele Parlamentului catalan cere înfiinţarea unui ”front democratic” împotriva Madridului

Torrent a îndemnat toate partidele politice, sindicatele şi organizaţiile societăţii civile din Catalonia să se alăture iniţiativei sale pentru a apăra ”drepturile şi libertăţile regiunii”.

Preşedintele Parlamentului regional catalan a afirmat că Guvernul de la Madrid ”atacă inima democraţiei, făcând un obiectiv din persecutarea adversarilor politici”.

”Setea de răzbunare a statului spaniol este inepuizabilă. Catalonia şi Spania trec prin cele mai negre momente de la restaurarea democraţiei din urmă cu patru decenii”, a adăugat Torrent.

Declaraţiile lui Torrent au fost făcute în contextul în care fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reţinut de autorităţile din Germania, duminică, după ce Spania a emis un mandat internaţional de arestare pe numele acestuia. Ulterior, în Barcelona au izbucnit proteste violente, soldate cu peste 50 de răniţi.

Carles Puigdemont va fi adus luni în faţa unei instanţe din Germania, care va decide dacă fostul lider catalan va fi extrădat în Spania. Acesta riscă până la 30 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de rebeliune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici