Rebelii huthi din Yemen au lansat şapte rachete înspre Arabia Saudită. Una dintre ele a vizat aeroportul internaţional din Riad

Armata Arabiei Saudite a anunţat, luni, că rebelii huthi din Yemen au lansat şapte rachete către Arabia Saudită, omorând un cetăţean egiptean ce locuia în Riad, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

11014 afișări
Imaginea articolului Rebelii huthi din Yemen au lansat şapte rachete înspre Arabia Saudită. Una dintre ele a vizat aeroportul internaţional din Riad

Rebelii huthi din Yemen au lansat şapte rachete înspre Arabia Saudită. Una dintre ele a vizat aeroportul internaţional din Riad

Una dintre rachete lansată de rebelii huthi din Yemen a vizat aeroportul internaţional din apropierea capitalei saudite, însă aceasta a fost interceptată de sistemele de apărare ale Arabiei Saudite.

Turki al-Malki, colonel al Armatei saudite, a precizat că alţi doi egipteni au fost răniţi în Riad de fragmentele desprinse din racheta lansată de rebeli.

Agenţia de ştiri Saba, aparţinând rebelilor houthi din Yemen, a anunţat că racheta balistică de tipul Burkan H2 a vizat aeroportul internaţional din Riad.

În urmă cu cinci luni, o altă rachetă balistică lansată din Yemen a fost aproape să lovească aeroportul din Riad.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care sunt susţinuţi de Iran. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici