Viktor Orban: Proiectul ONU pentru migraţie pare să fie copiat din "Planul Soros"

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, vineri, că textul proiectul privind Pactul Mondial pentru Imigranţi, aflat acum în dezbaterea ONU, pare a fi copiat din "Planul Soros", relatează agenţia MTI.

788 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Proiectul ONU pentru migraţie pare să fie copiat din "Planul Soros"

Viktor Orban: Proiectul ONU pentru migraţie pare să fie copiat din "Planul Soros"

”ONU este o organizaţie valoroasă, dar nu trebuie să i se permită să formuleze principii ce contravin intereselor Ungariei, iar ceea ce pregătesc în legătura cu migraţia, potrivit informaţiilor actuale, nu este în avantajul nostru”, a declarat şeful Guvernului de la Budapesta.

Orban susţine că proiectul privind Pactul Mondial pentru Imigranţi conţine de prevederi care pun în vedere pedespe reduse pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei, dar urmăreşte şi simplificarea, accelerarea proceselor administrative în ceea ce priveşte străinii care vor să pătrundă pe teritoriul unei ţări, dar sugerează şi verificări mai puţine.

”ONU mai sugerează ca ONG-urile să participe la toate procedurile privind migraţia. Ungaria are experienţe neplăcute cu ONG-urile, iar falsele ONG-uri care se ocupă cu migraţia, mânâncă din palma lui George Soros”, a afirmat Orban, adăugând că părţile publice ale planului ONU sunt, în spririt, exact ca şi cum ar fi copiate din “Planul Soros”.

După publicarea proiectului privind Pactul ONU, Guvernul Ungariei va analiza documentul şi va decide cum se va poziţiona faţă de acesta, a adăugat Orban. Acesta a cerut ministrului de Externe de la Budapesta să evalueze primul proiect al planului, care va fi publicat pe 5 februarie, şi să înceapă procedura de retragere de la discuţii dacă documentul este "la fel de pro-migraţie" precum declaraţia din 2016 şi remarcile recente ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici