Donald Trump a discutat cu Shinzo Abe despre extinderea sistemului de apărare antirachetă din Japonia

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, şi premierul nipon Shinzo Abe au discutat, vineri, despre extinderea sistemului de apărare antirachetă din Japonia, a anunţat Casa Albă, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

267 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a discutat cu Shinzo Abe despre extinderea sistemului de apărare antirachetă din Japonia

Trump a discutat cu Shinzo Abe despre extinderea sistemului de apărare antirachetă din Japonia

Cei doi lideri au discutat despre intensificarea eforturilor pentru consolidarea apărării Japoniei, în contextul ameninţărilor reprezentate de Coreea de Nord.

”Trump şi Abe au convenit asupra necesităţii de a accelera campania de presiune internaţională pentru denuclearizarea Coreei de Nord”, a transmis Casa Albă.

Tot joi, Dmitri Medvedev, premierul Rusiei, a aprobat transferul de avioane militare pe o insulă disputată situată în apropierea Japoniei, pe fondul tensiunilor generate de instalarea unui sistem antibalistic american pe teritoriul nipon. Moscova a exprimat preocupare în legătură cu planul Washingtonului de a instala pe teritoriul nipon un sistem antibalistic menit să contracareze ameninţările nord-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici