Violenţă în Cisiordania: 17 palestinieni morţi în 36 de ore. Iranul şi Omanul cer încetarea imediată a focului în Gaza

Cel puţin 17 palestinieni au murit în ultimele 36 de ore în Cisiordania.

288 afișări
Imaginea articolului Violenţă în Cisiordania: 17 palestinieni morţi în 36 de ore. Iranul şi Omanul cer încetarea imediată a focului în Gaza

Violenţă în Cisiordania: 17 palestinieni morţi în 36 de ore. Iranul şi Omanul cer încetarea imediată a focului în Gaza

Doi dintre ei au fost ucişi de armata israeliană după ce au încercat să atace soldaţii în apropierea oraşului Hebron, din sudul oraşului, şi alţi 14 în Tulkarem, după două nopţi de raiduri militare.

De asemenea, unul a murit în timpul unui atac într-un sat de la sud de Nablus.

O bună parte dintre victime, pe lângă atacul eşuat de lângă Hebron, sunt ca urmare a raidului israelian care a început joi seară în tabăra de refugiaţi Nur Shams din Tulkarem.

Ministerul Palestinian al Sănătăţii a ridicat numărul total de morţi la 14, unul dintre cele mai mari în operaţiunile armatei israeliene în Cisiordania ocupată de la izbucnirea războiului din Gaza la 7 octombrie.

Echipele medicale au reuşit să intre în tabără abia ieri seară, după o retragere parţială a trupelor israeliene, în urma unei incursiuni de 48 de ore.

Ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian şi omologul său din Oman, Sayyid Badr Al-Busaidi, au cerut eforturi internaţionale pentru a stabili o încetare imediată a focului în Gaza şi pentru a trimite ajutor umanitar în enclavă, informează IRNA.

În timpul unei conversaţii telefonice purtate aseară, ministrul de externe al Oman a condamnat Israelul „pentru actele sale destabilizatoare în regiune”.

„Încheierea crimelor de război ale regimului sionist din Gaza este singura modalitate de a restabili securitatea în Asia de Vest”, a adăugat el.

Autorităţile omaneze au acţionat ca mediatori între Iran şi Statele Unite, în special în timpul recentului conflict dintre Iran şi Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici