Violenţe în Irak: Trei protestatari au fost ucişi în timp ce încercau să pătrundă într-un consulat iranian - VIDEO

Forţele irakiene de securitate au deschis focul asupra protestatarilor care încercau să pătrundă în Consulatul iranian de la Karbala, în urma violenţelor pierzându-şi viaţa trei manifestanţi, au declarat surse din cadrul autorităţilor locale, citate de agenţia de ştiri Reuters.

215 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Irak: Trei protestatari au fost ucişi în timp ce încercau să pătrundă într-un consulat iranian - VIDEO

Violenţe în Irak: Trei protestatari au fost ucişi în timp ce încercau să pătrundă într-un consulat iranian - VIDEO

Agenţia pentru protecţia drepturilor omului din Irak (IHCHR) a confirmat cele trei decese, precizând că victimele au fost împuşcate. Zeci de persoane, inclusiv membri ai forţelor de securitate, au fost rănite în incidentele violente produse în cursul nopţii de duminică spre luni, a comunicat agenţia.

 

 

 

Forţele de securitate au comunicat că protestatarii au încercat să incendieze consulatul.

Protestatarii au reuşit să escaladeze zidurile consulatului şi au înlocuit steagul Iranului cu cel al Irakului.

 

 

 

Mii de manifestanţi s-au strâns şi luni la Bagdad, sfidând îndemnul premierului Adel Abdul Mahdi de a înceta protestele, despre care spune că afectează economia irakiană şi perturbă viaţa cotidiană.

Protestele antiguvernamentale din Irak au izbucnit pe 1 octombrie şi s-au soldat până acum cu peste 200 de morţi.

Furia demonstranţilor, provocată de greutăţile economice şi corupţia cu care se confruntă ţara, se îndreaptă spre sistemul de guvernare ce prevede împărţirea puterii pe considerente sectare şi spre elitele politice care beneficiază de pe urma situaţiei. Mulţi oameni politici irakieni sunt consideraţi ca având relaţii apropiate cu Iranul şi miliţiile şiite susţinute de Teheran.

Taguri:
irak,
iran,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici