VIOLENŢE ÎN UCRAINA: Manifestanţii au luat cu asalt sediile administraţiei şi poliţiei din Liov. Protestatarii au preluat controlul asupra unor depozite de arme

Protestatarii opoziţiei proeuropene din Ucraina au luat cu asalt, marţi seară, sediile administraţiei regionale şi poliţiei din oraşul Liov, situat în vestul ţării. În noaptea de marţi spre miercuri, protestatarii au preluat controlul asupra unor depozite de arme dintr-o unitate militară din Liov.

1707 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢE ÎN UCRAINA: Manifestanţii au luat cu asalt sediile administraţiei şi poliţiei din Liov. Protestatarii au preluat controlul asupra unor depozite de arme

VIOLENŢE ÎN UCRAINA: Manifestanţii iau cu asalt sediile administraţiei şi poliţiei din Liov (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 03:20 - Protestatari ucraineni din Liov au preluat controlul asupra unor depozite de arme

Protestatari ucraineni au preluat controlul asupra unor depozite de arme dintr-o unitate militară din Liov, un oraş situat în vestul Ucrainei, după ce au luat-o cu asalt în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

La sfârşitul unor confruntări, soldate cu incendierea unor clădiri militare, aproximativ 5.000 de protestatari au preluat controlul asupra unor depozite de arme.

Şaisprezece persoane, civili şi poliţişti, au fost ucise, marţi, în cursul violenţelor de la Kiev, potrivit ultimului bilanţ disponibil.

Protestatarii opoziţiei proeuropene din Ucraina au luat cu asalt, marţi seară, sediile administraţiei regionale şi poliţiei din oraşul Liov, situat în vestul ţării.

Aproximativ 500 de opozanţi au aruncat cu pietre în direcţia sediului administraţiei regionale, după care au intrat în interior fără să întâmpine rezistenţă. Ulterior, aproximativ o sută de protestatari au luat cu asalt sediul poliţiei regionale, în faţa căruia au început să ridice o baricadă.

În regiunea Ternopil (vest), protestatarii au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov în direcţia sediului poliţiei, care a luat foc, a anunţat poliţia.

La Ivano-Frankivsk, de asemenea în vest, aproximativ 500 de protestatari au luat cu asalt sediul administraţiei regionale, după care l-au ocupat.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru "a luarea cu asalt a clădirilor publice", pasibilă cu pedepse de până la şase ani de închisoare, a anunţat poliţia regională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici