Violenţe la Belfast, în timpul unui protest faţă de atacurile împotriva unor familii de români

Un grup de tineri a atacat luni o demonstraţie antirasistă organizată în sudul Belfastului, în urma mai multor agresiuni împotriva familiilor de imigranţi, inclusiv români, care locuiesc în această zonă, relatează BBC News Online.

26 afișări
Imaginea articolului Violenţe la Belfast, în timpul unui protest faţă de atacurile împotriva unor familii de români

Violenţe la Belfast, în timpul unui protest faţă de atacurile împotriva unor familii de români (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Mai mulţi tineri, care au ieşit dintr-un bar, s-au ciocnit cu protestatarii şi au fugit apoi pe o alee de unde au început să arunce cu sticle. Aceştia au fugit, dar s-au întors şi au aruncat cu mai multe sticle, înainte de a fi alungaţi. Nici o persoană nu a fost rănită în acest incident.

Demonstranţii au scandat "fără nazişti pe străzile noastre" în momentul în care s-au intersectat cu tinerii care executau salutul nazist.

Potrivit BBC, poliţia a fost chemată la faţa locului, dar mulţimea s-a dispersat paşnic.

Organizatorul mitingului Paddy Meehan a declarat că de miercuri au existat mai multe atacuri. "Oamenii sunt absolut îngroziţi de ceea ce s-a întâmplat aici şi acest lucru trebuie oprit", a menţionat el.

Două case locuite de o familie de români au fost ţinta unui atac rasist. O bandă a spart geamurile şi a terorizat femei gravide şi copii când au atacat mai multe case de pe bulevardul Belgravia şi Wellesley, din Belfast.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici