Violenţe la Haga, după moartea unui bărbat de culoare în custodia poliţiei - VIDEO

Forţele de ordine au tras focuri de avertisment şi au arestat 34 de persoane în a treia zi de violenţe produse la Haga după moartea unui bărbat de culoare în custodia poliţiei, informează Reuters.

246 afișări
Imaginea articolului Violenţe la Haga, după moartea unui bărbat de culoare în custodia poliţiei - VIDEO

Violenţe la Haga, după moartea unui bărbat de culoare în custodia poliţiei (Captură video)

Violenţele au izbucnit după asfixierea lui Mitch Henriquez, în vârstă de 42 de ani, de pe insula olandeză Aruba, în custodia poliţiei.

În urma decesului, sute de persoane au protestat violent la Haga, declanşând incendii, aruncând cu sticle şi pietre.

Primarul oraşului Haga a impus interdicţii privind organizarea de proteste, o măsură rară în istoria Olandei.

Ancheta preliminară a stabilit că bărbatul de culoare s-ar fi asfixiat după ce a fost imobilizat într-o poziţie incorectă de către cinci agenţi de poliţie albi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici