Violenţe la Kiev: Poliţia a arestat aproximativ 60 de persoane în urma protestelor

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate în legătură cu protestele de la Kiev din ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri Ministerul ucrainean de Interne, citat de Interfax Ucraina, în pagina electronică.

236 afișări
Imaginea articolului Violenţe la Kiev: Poliţia a arestat aproximativ 60 de persoane în urma protestelor

Poliţia a arestat aproximativ 60 de persoane în cadrul protestelor violente de la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peste 50 de persoane au fost arestate", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Interfax Ucraina.

În total, 59 de persoane au fost arestate miercuri, până la ora 10.00 (10.00 ora României), a precizat ministerul.

Potrivit BBC, ministrul ucrainean de Interne, Pavel Lebedev, a confirmat, de asemenea, miercuri că a ordonat ca 500 de militari din regiunea Dnipropetrovsk (în estul ţării) să fie dislocaţi la Kiev pentru a păzi depozitele de muniţie.

Kievul s-a confruntat în noaptea de marţi spre miercuri cu cele mai grave violenţe de la începutul demonstraţiilor, în noiembrie, poliţia luând cu asalt principala tabără a protestatarilor din capitală. Cel puţin 25 de persoane, între care nouă poliţişti şi un jurnalist, au murit în ciocnirile violente de la Kiev, a anunţat miercuri Ministerul ucrainean al Sănătăţii. Potrivit Russia Today, printre victime se numără şi trei angajaţi ai Ministerului ucrainean de Interne din Crimeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici